Sista dagen

Imorgon åker jag äntligen hem till Sverige. Ska bli så skönt att få komma hem och börja min semester och få träffa alla där hemma. Just nu känns det som att tiden har gåt thur fort som helst, men för en vecka sedan kändes det som att tiden aldrig gått långsammare.

Men bara så att alla vet, är på väg hem :D...

På lördag blir det fest.

Ännu mera väntan

Har väntat i 3 dagar nu på paketet. Kom till jobbet idag och suttit i containern i förhoppning om att få den idag. Men fick besked att inte förrän på måndag. Haha, så har ju hela långa helgen på mig att ligga vid poolen och sola. Konstigt nog känns det inte så lockande överhuvudtaget. Men man måste väl gilla läget hela enkelt.

Igår innan ja skulle sova knackade det på min dörr. En servitör kom med en tallrik och en liten servett med en text på.


"205 (mitt rumsnummer) You forgot your pineaple at work. Johevos"

Haha, hade nästan glömt av att jag fick en ananas av Mananá för några dagar sedan, som jag lämnat på mitt skrivbord i containern. Johevos, som har skrivbordet jämte mig, var så snäll och tog med sig den till hotellet och bett personalen skära till den och gå med den till mitt rum haha :D. Jag blir väl omhändertagen här iallafall.

Det är väl allt som händer här nu.


Lite muntrare

Börjar bli lite muntrare nu. Vid lunch körde de mig tillbaka till hotellet. Vad ska jag sitta där ute i containern och inte ha något att göra när jag kan ligga vid poolen och inte ha mycket att göra där heller?
Försöker så gott jag kan att fördriva tiden. Efter inlägget ska jag fortsätta med min bok, min öl och mina nötter. Sämre kan man, bättre kan man också ha. Hade ju varit trevligare om man hade haft semester och hjärtat här jämte mig. Men jag får nöja mig med mitt eget sällskap, inte så tokigt det heller, jag börjar ju vänja mig.
Nä, ska läsa vidare nu.


Jag vet att det står light, hann inte protestera.



Nytt besked

Fick nytt besked idag angående paketet från Sverige. Kommer inte komma hem i helgen iallafall, den saken är klar. Bokat om till måndag, men antagligen inte då heller, skulle inte förvåna mig det minsta. Inte så munter just nu, men det går väl över!?


I väntans tider

Sitter i containern. Fick avslutat ett av jobbet som jag skulle göra när jag skulle hit. Det blev lyckat och jag känner mig nöjd :). Just nu väntar jag på att få paketet från Sverige som fortfarande inte har kommit. Det skulle komma idag, men det vet man aldrig.
Som tack för lyckat jobb med den andra maskinen så fick jag en ananas utav han som hjälpte mig haha. Var väldigt snällt av honom.


Så här snyggt har jag det på mitt skrivbord. Får fördriva tiden lite :)

Såg världens eller iallafall dagens lustigaste grej innan. Jättesynd att jag inte fick med kameran. När vi skulle åka från lunchs stället innan kollade jag snabbt bakom bilen vi åkte i. Där stod en vit ny fin pickup. På flaket på den stod där en HÄST haha, endast ett litet staket runt om. Fullt utrustad med sadel och träns. Hästen såg dock inte så bekymrad ut, utan mest nöjd där han befann sig. Men det såg väldigt lustigt ut.


Ny vecka

Blev inte Santiago i söndags. Vi körde förbi en biltvätt där elektrikerna hade stannat på väg hem från jobbet. Underlig kultur de har här på Dominikanska. Låt tvätta bilen och ta en öl medan du väntar. Alkoholpolicyn i detta land, inge vidare bra ska ni veta. Jaja, åkte dit iallafall. Gick in och tog en öl. Det spelades något så fruktansvärt högt där inne. Ju högre dessto bättre tydligen. Dominikanerna gillar nog att bara sitta och titta på varandra, för det gick verkligen inte att kommunicera. Jag och en av finnarna orkade inte med det höga ljudet så vi åkte vidare. Vi tog oss ut mot kusten, ungefär en timmas bilfärd (de har verkligen inte världens bästa vägar här). Vi hamnade i en by längs med havet som jag tyvärr inte minns namnet på. Inget turist ställe iallafall. Och det märktes, men för den som verkligen vill ha en naturlig strand utan turister borde åka hit. Fast mitt tips är att stanna på turist ställena om ni vill ha en ren och fin strand. Ibland är allt inte som det verkar vara. Dominkanska kan ses som ett paradis, om man är på de rätta ställena. Kan verkligen säga att jag har sett baksidan av alla dessa fantastiska tropiska bilder som man exploateras av.



Väl framme stannade vi till vid en restaurang och åt. Beställde in vitlöksmarinerade räkor och ris. Guuuud vad gott det smakade, precis som jag hade tänkt mig. Ett plus verkligen :).


Restaurangen vi åt på


Efter maten gick vi ner och kollade på stranden iallafall och jag tog lite bilder.




Än så länge ser det ut som ett paradis eller hur. Och vackert var det så sätt. Men klart beror det på hur man exponerar bilderna. Jag bad finnen ta ett kort på mig vid stranden. Hur man än vände och vred gick det inte att få bort skräpet från bilderna. Se själva:


Här har ni den orörda, turistfria "paradisstranden".

Verkligen tråkigt att se det så här. Men Dominkanerna bryr sig inte de minsta om att slänga sitt skräp.

Jaja, det var min söndag. Efter detta åkte vi tillbaka till hotellet.

 


Söndag

Gick upp som vanligt vid 7 tiden och gjorde mig i ordning och drog på mig arbetskläderna. Precis när jag skulle ut och äta frukost såg jag en lapp på golvet instucket under dörren. På lappen stod de att de var tänkt att börja jobba klockan 10 i stället, så jag kunde sova et par timmar längre. Längre ner på lappen stod det att det bara var elektrikerna som skulle jobba idag. De andra skulle stanna kvar. Två av finnarna hade planerat att åka till Santiago, en stad som ligger lite norr om San Francisco (låter som jag befinner mig i USA haha). Santiago är Dominkanska Republikens näst största stad. Dit skulle de och äta middag senare under eftermiddagen och frågade om jag vill hänga på.

Jag funderade en stund. Jag har ingen anledning att åka till jobbet idag. För där finns ändå inget för mig att göra förrän jag får mitt paket från Sverige.
"Äh, jag stannar" tänker jag.
Gjorde jag bra faktiskt. Har suttit och gottat mig vid poolen hela dagen (bränt som faan bara, men ska inte klaga). Har tagit en dusch nu. Vet inte säkert när vi ska åka. Blir väl om ett tag. Men finns alltid saker att fördriva tiden med. Det spelas JÄTTEhög musik ute vid poolen nu, de har bärt fram de största högtalarna. Vet inte varför. Är ju knappt något folk och det gör ont i öronen att gå nära. Jaja, man får väl ta seden dit den kommer? Kanske är något kulturellt med det hela?!

Bjuder på lite bilder från min lilla poolstund.




Ska försöka ta lite bilder i Santiago med.

Fortsättning följer :)


On the road

Sitter och väntar på lunch nu. Hamburgare står på menyn idag. Har ätit kyckling och ris alla andra dagar så kul med lite variation. Fast kyckling är väldigt gott faktiskt. Ris är inte fel det heller. Minns i Thailand, då kunde jag beställa enbart vitt ris och soja. Gud så gott :). Men hamburgare blir det som sagt.

Pratade precis med Aleksandra i telefon. Ikväll (dag för min del) är det 25 årspartaj för henne och det kommer ett helt gäng med tjejkompisar hem till henne. Tråkigt att inte kunna vara med och delta. Hoppas ni får roligt tjejer. Sitter här i min container och tänker på er där hemma i stekheta sommarsverige. Vilken otroligt härlig kväll ni kommer att han. Jag är inte avundsjuk alls :)..

Här är lite bilder på väg från hotell till powerplant, så här har jag det:





Hejsvejs lingonfejs..


Efter regn kommer solsken

Solen tittade faktiskt fram liiiiiiiite i går iallafall. Bildbevis:


Men syntes mest bakom molnen :).

Igår kväll bjöd en av finnarna på middag. Det blev rom och cola också, måste man ju dricka när man är i karibien. Får ju inte glömma att man är i paradiset haha.

Har tagit lite bilder på stan och vägen ut till platsen. Lägger upp de senare idag.


Regn och rusk

Sitter inne i min lilla container. Plötsligt hör jag ett högt dunder och sen spöregn som piskar mot plåttaket. Ni har det bra där hemma läste jag på aftonbladet. 30 grader och sol, inte alls avundsjuk.. Ehhh, jo. :). Varmt är det här dock.

Jaja, another day in paradise :).



Utanför min dörr just nu


Paus

Tar en paus i hettan. Sitter på AC kylda kontoret (contanern) just nu och "cooling down". Hoppas på lunch snart.
Har fått igång maskinen JIPPI :).

Kom på innan att det faktiskt är fredag idag. Har vimsat bort dagarna totalt. Trodde det var torsdag. Det går fort när man har roligt?!





The backyard of the powerstation



Blomman jag fick på mitt skrivbord haha



Har fått en ny jobbresa :). Gissa vart?
Info kommer senare.


Krångel.

Har inte hänt så jättemycket just nu. Blir mest fram och tillbaka till jobbet. På jobbet händer inte så mycket heller. har fått lite problem, kan bli att jag få stanna några dagar längre, JIPPI. Aja, jag är ju på Dominikanska Republiken iallafall.

Igår så befann jag mig här hela tiden. Finnarna fick stanna här till 03.00 på natten och jobba. Själv kom jag hem vid 20.00. Tog mig en dusch, la mig i sängen och läste tidning. Tänkte gå ner och äta lite, fast jag somnade haha. Jag var trött. Men är nog inte lika trött idag som finnarna är. De har väl sovit ca 4 timmar var. Tur jag fick åka hemtidigare.
Får se om det händer mer idag. Har tyvärr inte så mycket bilder än. Lägger in när jag får chansen att ta lite kort.

De tar väl hand om mig iallafall. Fick en blomma vid mitt nya skrivbord igår. Inte alla serviceingenjörer som får det :D.

Det är väl vad som händer hittills.

RSS 2.0